26 maj 2024
På mötesplatsen träffas flera generationer

På mötesplatsen träffas flera generationer

0comments 1.47 mins read

I Tillberga möts både ung och gammal för att hitta på roliga saker tillsammans. På Parkgårdens mötesplats är det alltid full aktivitet.

Det har funnits en aktiv mötesplats i Tillberga under decennier. För sex år sedan tog Liz Lindgren Gustafsson över ansvaret för verksamheten som idag erbjuder mängder med aktiviteter för alla som vill.

– Det måste i alla fall vara 25 år, om inte mer, som mötesplatsen har varit i gång. Vi ordnar allt från resor och bingo till filmvisningar, minigolf och har grupper för de som vill skapa. Det finns något för alla, förklarar Liz.

Liz Lindgren Gustafsson ansvarar för Parkgårdens mötesplats.

De flesta aktiviteter sker i och omkring Parkgården på Kvistbergavägen i centrala Tillberga. Alla åldrar är välkomna och det satsas en hel del på generationsöverskridande träffar där barn och äldre hittar på roligt tillsammans.

– Många tror att det är till för de som bor i huset, men så är det inte. Mötesplatsen samarbetar en hel del med föreningar, biblioteket och Tillberga förskola när det gäller arrangemang, vi når fler så. Under förra året hade vi drygt 4 300 deltagare, berättar Liz.

Mycket av verksamheten bedrivs med hjälp av frivilliga. Vid aktiviteter som har många besökare behövs det ofta en hjälpande hand.

– Vi här i Tillberga har mycket underhållning jämfört med andra mötesplatser. Väntjänsten är en av stöttepelarna som hjälper till, de är verkligen guld värda, säger Liz som avslutning innan hon ska skynda vidare till dagens första aktivitet.

Annika Kumlin