16 juli 2024
Minidrifting i Tillberga: ”Första i Mellansverige”

Minidrifting i Tillberga: ”Första i Mellansverige”

0comments 1.64 mins read

Under sommaren var det smygpremiär för Tillbergas nya mötesplats för racesugna. På ovanvåningen till gymmet Industrin har David Grahn gjort en storsatsning på driftingbana för radiostyrda bilar i skala 1:10.
– Det är den första permanenta RC-driftingbanan i Mellansverige, förklarar han.

I mitten på juni var det invigning av banan och redan har många hittat hit för att sladda sig runt de skarpa kurvorna.
– Det handlar om att ha snyggt flyt i körningen. Vi har byggt banan för alla intresserade i landet, men jag hoppas på att närboende också ska hitta hit, säger David.
Trots storleken på bilarna kan det vara en ganska kostsam hobby och vill man tävla inom sporten är det många tusenlappar som behöver investeras. Men det finns två bilar att hyra på plats, om man vill prova på utan att skaffa egen utrustning.
I nuläget är banan öppen under sen eftermiddag på tisdagar och torsdagar, samt varannan lördag. Vill man se hur det går till när proffsen kör finns det en video från sommarens driftmeet på YouTube-kanalen som David dragit gång.
– Det här är uppskattat och efterfrågat. Framöver så kommer vi öppna en andra bana och även införa ett taggsystem. Då kommer det finnas möjlighet att vara här även när vi inte är bemannande, tydliggör han.
Har ni några fler planer för framtiden?
– Tanken är att det ska gå att boka in barnkalas, svensexor och andra event där man vill hitta på något annorlunda. Då kommer det finnas ett tävlingsmoment med bilarna, avslutar David.
Annika Kumlin

Den första permanenta banan för drifting med radiostyrda bilar i Mellansverige är invigd. Robin Lindgren provade nyligen på hobbyn och fastnade direkt. Nu är en egen bil inhandlad och däck nöts ut på löpande band.
Foto: Annika Kumlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *