26 maj 2024
Barnfestival och nostalgidag i Tillberga

Barnfestival och nostalgidag i Tillberga

0comments 1.225 mins read

I år satsar Tillberga Grannskap på lite mer nischade stadsdelsfestivaler. Sommaren inleds med en festival för barnen och avslutas med en dag i nostalgins tecken.

Barnfestivalen kommer att arrangeras den 25 maj i och omkring Medborgarhuset på Kvistbergavägen 10 i centrala Tillberga. Det kommer att finnas mängder med roliga aktiviteter att ta del av, allt från hoppborg till ungdomstält och vattenkrig.

I Bergstrandssalen kommer Teater Kung & Drottning att framföra föreställningen Gränsen för de mindre barnen. Teatern handlar om det som är förbjudet och vad som kan hända om man korsar den där gränsen.

För de vuxna så kommer författaren Anna Samuelsson att berätta om outdoorliv med barn. Med utgångspunkt i hennes senaste bok tipsar hon om vad som är bra att tänka på vid friluftsliv med barn.

Efter sommarlov och semestrar är det sedan dags för Tillberga Nostalgidag. Lördagen den 31 augusti på Hubbovallen på Stinsvägen kommer det bli utställning av veteranfordon av alla sorter, nostalgimarknad, underhållning och barnaktiviteter. Publikens pris i de olika kategorierna kommer att delas ut till de mest populära fordonen.

Besökare och utställare får gärna klä upp sig för att spegla en svunnen tid som ligger en kärt om hjärtat. Det går lika bra med mjukisdressen från åttiotalet som matchar Volvo 240 till finklänningen från 50-talet.

Annika Kumlin