18 juni 2024
Tillberga julmarknad

Tillberga julmarknad

0comments 1.02 mins read

Den som vill handla klappar i tid och komma i julstämning snabbt kan göra det i Tillberga redan i november. Då kommer granen att tändas, marknadsstånden att digna och önskelistor att kunna lämnas till tomten.

Den traditionella Tillberga Julmarknad är en av de första julmarknaderna för säsongen i Västeråstrakten. I år går den av stapeln den 18 november.
I centrala Tillberga öppnar Medborgarhuset och Parkgården upp och bjuder på allt från marknadsstånd till julgröt och självaste Tomtens närvaro.
Utanför och nere i Berg-strandssalen finns marknadsstånden. Det kommer att finnas hantverksprodukter, hembakat och annat ätbart, prydnadsföremål och utomhusdekorationer.
Den som har drabbats av äkta julkänslor kan även ställa upp med ett pepparkakshus i den prestigefyllda tävlingen. Besökarna röstar sedan och traktens bästa husmakare utses i klasserna för barn och vuxna.

För barnen så kommer öppna förskolan att bjuda in till julpyssel och i biblioteket kommer tomten att ta emot önskelistorna.
Restaurang Rallarrosen erbjuder julgröt och gofika och i Parkgården finns PRO som har lotteri, och här kommer pepparkakshusutställningen att finnas.
Annika Kumlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *