17 april 2024
Författaren Robert Klåvus besökte Tillberga med ny bok

Författaren Robert Klåvus besökte Tillberga med ny bok

0comments 1.02 mins read

Debutanten Robert Klåvus besökte Tillberga biblioteks författarträff en slaskig februaridag. En tjugotal personer hade samlats i Restaurang Rallarrosen för ett samtal om deckaren som Robert släppte i december och hur han skriver sina böcker.

Med en bakgrund som lärare arbetar han med Lilla Tranströmerpriset för skolelever i Västerås stad. Sedan 30 år är han bosatt i Hökåsen.

– Att gå promenader som Hubborundan eller mot hästhagarna i Gryta är en förutsättning för att orka läsa och skriva. Mitt favoritställe att läsa böcker på är hemma eller på kaféer. Jag har aldrig riktigt fastnat för ljudböcker, säger Robert Klåvus.

Nya boken ”Det röda pillret” är en deckare och samhällsroman om fiktiva bruksorten Vika i Dalarna och om innanförskap. Foto: Hannes Lyckholm

Vilket är ditt bästa boktips?

– Jag läser massor och är bred i mitt läsande. Jag läser allt från serietidningar, Sagan om ringen, Hemingway och Steinbeck till fantasy och scifi. Mitt bästa tips är Christoffer Carlssons ”Brinn mig en sol”. Bra språk och bra historia, säger Robert.

Hannes Lyckholm