28 februari 2024
Ballonger och tårta vid ny­starten av äldreboendet

Ballonger och tårta vid ny­starten av äldreboendet

0comments 0.915 mins read

ÄLDREBOENDE Första juni genomfördes driftstarten för övertagandet av Parkgårdens äldreboende och servicehus efter nästan två års uppehåll. Under tiden har Västerås stad skött driften.
Inspektionen för vård och omsorg beviljade i mitten av april tillstånd för Tillberga Grannskapsservice att åter driva äldreboendet. Nyheten spreds snabbt i VLT, SVT Västmanland och Sveriges Radio P4 Västmanland.
Vid driftstarten firades med tårta och ballonger i Restaurang Rallarrosen för äldreboendets medarbetare, boende och anhöriga.
– De allra flesta medarbetarna vid äldreboendet har valt att följa med verksamhetsövergången till oss och därför märker vi i dialogen med boende och anhöriga att man inte är särskilt orolig. Det blir fortsatt kända ansikten och kända rutiner, säger verksamhetschef Susanne Aspling Björk­stén som just tillträtt som chef för Tillberga Grannskapsservices äldreboende och gruppbostäder.

Tillberga Grannskapsservices Susanne Aspling Björkstén, Hannes Lyckholm och Carolina Westerdahl framför Parkgårdens entré vid driftövertagandet 1 juni.
Foto: Peter Munthe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *