26 maj 2024
Strålande sol vid Rallarsvingen och deltagarrekord för Hubbolunken

Strålande sol vid Rallarsvingen och deltagarrekord för Hubbolunken

0comments 2.1 mins read

Vädret visade sig från sin bästa sida när Rallarsvingen och Hubbolunken gick av stapeln i mitten på september. I solskenet roade sig både unga och gamla med allt från teater och musik, till ansiktsmålning och ett varv på Hubbolunken som hade rekordmånga deltagare.

Det var en kylig höstmorgon när stadsdelsfestivalen Rallarsvingen slog upp portarna i Medborgarhuset. Men snart värmde solen och glada besökare spred glädje runt sig. Barnen samlades nere i Berg-strandssalen för att ta del av Honkan och Hannelurings äventyr. Det ekade av skratt och sång när de färgglada filurerna fick barnen att leva sig in i teatern.
Samtidigt pågick också andra aktiviteter i Medborgarhuset. Det bjöds på boksläpp, inspirerande föreläsning om hur du kan hitta balansen i livet, en pratstund med utställarna och en mängd aktiviteter för barn och unga.
Efter barnteatern öppnade kaféet nere i salen samtidigt som Tillbergabandet Cavaliers stämde upp med gamla godingar. Barnen strömmade ut i solskenet och roade sig med ansiktsmålning, hoppborg, paintball och kön till popcornståndet tog aldrig slut. En och annan korv med bröd slank också ner.
När Medborgarhuset stängde igen dörrarna tog Hubbolunken vid. I år med ett rekordstort antal deltagare. Det var närmare 130 personer som tog sig runt i de fyra loppen.
Först ut var de korta distanserna, som hade ett åldersspann på mer än ett halvt århundrade. Deltagarna tog sig runt banorna i sin egen takt och belönades med medaljer. På fyra och åtta kilometer var tävlingsnerverna desto mer kännbara, men kampen var kamratlig och efter målgång var stämningen god.
– Jag vill rikta ett stort tack till våra 20-talet frivillga funktionärer. Utan ideella krafter är det inte möjligt att arrangera ett sådant här lopp. Nu planerar vi för nästa års upplaga, för det är så roligt med lopp där alla kan delta. Extra kul att barn och vuxna springer tillsammans, som i fyrakilometersloppet, säger Hubbolunkens tävlingsledare Elin Eriksson.
Annika Kumlin

Hubbolunkens speaker Stefan Brandberg och tävlingsledare Elin Eriksson.
Foto: Hannes Lyckholm

Vinnaren i fyrakilometersloppet, Andreas Bengs.
Foto: Göran Persson

Snabbaste hunden på Hubbolunken, Zigne, klarade 4 km med husse Jörgen Hansson. Foto: Göran Persson

Starten i loppet för 8 km – två varv runt Tillberga med varvning vid Medborgarhuset.
Foto: Hannes Lyckholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *