16 juli 2024
Dags för Rallarsvingen och Hubbolunken mitt i Tillberga

Dags för Rallarsvingen och Hubbolunken mitt i Tillberga

0comments 1.735 mins read

Grannskapsdagen Rallarsvingen bjuder i september på något för alla. Det blir allt från barnteater till ungdomshäng, och möjligheten att svänga sina lurviga till ett lokalt dansband. Vill man röra på sig mer kan man ta ett varv eller två på klassiska Hubbolunken.

I år kommer Rallarsvingen och Hubbolunken att gå av stapeln den 16 september i och i närområdet runt Medborgarhuset. När aktiviteterna tar slut i huset drar Hubbolunken i gång. Start och mål för loppen kommer att vara på baksidan av Medborgarhuset. Det finns sträckningar från 300 meter till åtta kilometer, för att alla ska kunna delta, ung som gammal.

– Det känns bra att vi kan arrangera det här tillsammans i Tillberga. Det är en väldigt engagerad arrangörsgrupp som ser till att Hubbolunken blir av, säger Hannes Lyckholm, vd på Tillberga Grannskapsservice som ansvarar för Rallarsvingen.

I biblioteket kommer lokala författare att berätta om och signera sina böcker. Självklart finns också bibliotekarien Malin på plats för att guida lässugna i litteraturens förtrollade värld.

I foajén och utanför Medborgarhuset kommer det finnas utställare och lokala aktörer.

– Det är ett bra tillfälle att också träffa oss som jobbar på Tillberga Grannskapsservice och de som sitter i styrelsen. Vi lyssnar gärna på de idéer om Tillbergas framtid som finns, tydliggör Hannes Lyckholm.

Öppen förskola och fritidsverksamheterna kommer se till att barn och unga hittar något kul att göra, och klockan tio intar barnteatern Honkan och Hanneluring på äventyr Bergstrandssalen. De kommer att bjuda barn i yngre ålder på sång och skratt.

Efter teatern kommer det lokala bandet Cavaliers att bjuda upp till dans i salen. Här kommer även ett café med lättare lunch och fika att finnas om man blir hungrig av alla nöjen.

Annika Kumlin

Läs mer

Läs mer om Rallarsvingen: Festivalinformation

Läs mer och anmäl dig till Hubbolunken: Arrangemangsinformation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *