16 juli 2024
Tillberga Grannskapsservice firar 30 år med ny profil

Tillberga Grannskapsservice firar 30 år med ny profil

0comments 1.52 mins read

1993 grundades Tillberga Grann­skapsservice och under hela 2023 fortsätter 30-årsfirandet – nu med ett nytt grafiskt utseende.

Tillberga Grannskapsservice tillkom som en motreaktion för att behålla den kommunala servicen på orten – en kraftsamling av lokalt engagerade. Än i dag består styrelsen av lokala krafter och fokus är fortsatt på social hållbarhet i Tillberga. Ambitionen under året har varit att lyfta fram 30-årsfirandet i flera sammanhang.
– Både genom med- och motgångar har föreningen klarat sig i 30 år och det ville vi förstås uppmärksamma med tårta och ballonger vid årsstämman i maj och vid Bergstrandsfestivalen började styrelsen samla in idéer av besökande Tillbergabor om vad vi vill göra med Tillberga nästa trettio år. Vi firade med tårta tillsammans med våra medarbetare i juni och passade på att fira extra vid återtagande av Parkgårdens äldreboende 1 juni, säger vd och styrelseordförande Hannes Lyckholm.
I samband med jubiléet har en ny grafisk profil lanserats där logotypen och det visuella intrycket har fått en uppdatering.
­– En viktig del i arbetet har varit tillgänglighet och läsbarhet. Val av färger med starka kontraster och lättlästa teckensnitt har varit fokus liksom en kortad ordbild i logotypen för ökad läsbarhet, samtidigt som vi förstås vill behålla kopplingen till våra kärnvärderingar som medmänsklighet, gemenskap och omtanke. Föreningen kommer förstås att behålla Tillberga Grannskapsservice som namn. Det har gamla anor, säger Hannes Lyckholm.

I Tillberga Grannskapsservices nya grafiska profil till höger återfinns de klas­siska färgerna blått och rött och de mötande händerna symboliserar fortsatt för­eningens grundvärder­ingar i en uppdaterad form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *