18 juni 2024
Lena Israelsson föreläser på Tillberga Trädgårdsdag

Lena Israelsson föreläser på Tillberga Trädgårdsdag

0comments 1.1 mins read

Den 17 februari arrangeras en dag för alla trädgårdsälskare och odlingsvurmare. Den kända författaren och journalisten Lena Israelsson kommer till Tillberga för att föreläsa om pyralidskandalen och vilken jord som är säker att odla i, ekologisk odling och roliga udda grönsaker att odla.

Lena är den som arbetat ideellt med att uppmärksamma både odlare och trädgårdsbranschen på problemen med bekämpningsmedel i gödsel och jord som säljs till konsumenter. Hon är en ivrig kolonist som gärna odlar och skriver om köksväxter som vi i Sverige aldrig har hört talas om.

Under trädgårdsdagen kommer Lena Israelsson att prata om två saker som är viktiga för henne, giftfri odling och spännande grönsakssorter.

Under åren har hon skrivit ett tiotal faktaböcker, som belönats med flertalet pris och utmärkelser. Hennes bok Handbok för köksträdgården, som kommit ut med flera upplagor, betraktas som ett standardverk inom odling. Två gånger nominerad till Augustpriset: 2004 för Cityodling och 2008 för Klosterträdgårdar.

Föreläsningen kommer att ske i samband med Tillberga Trädgårdsdag, som även innehåller sticklings- och fröbyte samt en presentation av Tusen Trädgårdar.

Annika Kumlin