26 maj 2024
Farlig korsning väcker Tillbergas engagemang

Farlig korsning väcker Tillbergas engagemang

0comments 1.595 mins read

Den nyinflyttade Daniel Hultberg fick snabbt upp ögonen för den olycksdrabbade korsningen som passeras på väg från Tillberga in till Västerås. Nu har hans e-förslag till kommunen visat sig vara en het fråga hos de som använder vägen.
– Det var när en olycka nyligen inträffade i korsningen mellan Lugna gatan/Badelundavägen och Tillbergaleden som Daniel insåg att han ville göra något. Korsningen som under alla år har varit olycksdrabbad borde ha varit åtgärdad för länge sedan. Han bestämde sig för att skicka in ett e-förslag om åtgärder till Västerås kommun.
—När jag såg senaste olyckan där så tänkte jag att det lika gärna kunde ha varit mina eller andras barn som varit inblandade. Och så är det nog många som känner, konstaterar Daniel.
Engagemanget i frågan har inte väntat på sig och många är de som i sociala medier vittnar om tidigare olyckor och nära-inpå-upplevelser i den berörda korsningen. Även mängden av personer som har röstat för förslaget, i skrivande stund närmare trehundra, tyder på att korsningen är ett stort problem.
— Jag är glad att förslaget fick så många röster att det kommer gå vidare. Men jag önskar att jag hade föreslagit en rondell i stället. Om det här förslaget lönar sig så kanske nästa handlar om cykelväg hela vägen ut till Tillberga, säger Daniel.
Ett e-förslag ligger uppe på kommunens sida i 60 dagar. Om fler än 100 personer rösta för förslaget så går det vidare till berörd nämnd eller förvaltning för handläggning. Ett beslut tar vanligtvis sedan fyra till sex månader.
Annika Kumlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *